تاریخ : یکشنبه, ۱۳ خرداد , ۱۴۰۳ 26 ذو القعدة 1445 Sunday, 2 June , 2024
2

تلاش نفت مرکزی در تامین پایدار و تثبیت گاز در میادین زاگرس جنوبی تداوم دارد

  • کد خبر : 72955
  • ۰۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۶
اقتصاد کلان: با اجرای طرح احداث ایستگاههای تقویت فشار هما ، وراوی و مرکز تفکیک تابناک و با مشارکت سرمایه گذار ایرانی، تولید گاز در منطقه عملیاتی پارسیان تثبیت و تضمین می شود.

با اجرای طرح احداث ایستگاههای تقویت فشار هما ، وراوی و مرکز تفکیک تابناک و با مشارکت سرمایه گذار ایرانی، تولید گاز در منطقه عملیاتی پارسیان تثبیت و تضمین می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران ، مهندس مهدی حیدری در بازدید دوره ای از منطقه عملیاتی پارسیان در رابطه با طرحهای توسعه ای شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در منطقه عملیاتی پارسیان اظهار داشت : به منظور نگهداشت و افزایش سقف تولید گاز به میزان ۶۰ میلیون متر مکعب در روز از سه میدان هما ، وراوی و تابناک با سرمایه ۲۸۱ میلیون یورو  ، طرح احداث ایستگاههای تقویت فشار گاز هما ، وراوی و مرکز تفکیک تابناک در دست اقدام است که ایستگاه تقویت فشار وراوی طی چند ماه آینده به بهره برداری می رسد.

وی افزود : طرح احداث ایستگاههای تقویت فشار گاز هما به منظور تثبیت تولید به میزان ۱۲ میلیون متر مکعب در روز ، وراوی تا سقف هفت  میلیون متر مکعب در روز و مرکز تفکیک تابناک با هدف افزایش خوراک ورودی به پالایشگاه پارسیان و نگهداشت تولید روزانه  ۳۶ میلیون متر مکعب برنامه ریزی شده است.

مهندس حیدری در رابطه با مدت زمان و  هزینه های طرحهای یاد شده خاطرنشان کرد : بودجه احداث ایستگاه تقویت فشار هما ۲۰۴ میلیون دلار و مدت زمان اجرای آن سه سال است. احداث ایستگاه تقویت فشار وراوی با  بودجه ۸۸۰ میلیون و ۶۶۰ هزار ریال و طی مدت سه سال به اتمام می رسد.همچنین برای احداث مرکز تفکیک تابناک  با هدف افزایش کیفیت خوراک ورودی به پایین دست و کاهش تولید آب از مخزن ۷۴ میلیون دلار سرمایه مورد نیاز است.

بر اساس این گزارش ، میدان گازی وراوی در ۳۰ کیلومتری شرق شهرستان لامرد واقع شده است . گاز تولیدی این میدان به وسیله یک خط لوله ۱۶ اینچ به پالایشگاه گاز پارسیان ارسال می شود.

میدانهای گازی شانول و هما در مجـاورت شهر خنج قرار گرفته اند و گاز تولیدی این میادین پس از ارسال به مرکز تفکیک که شامل لخته گیر، مخزن سه فازی و پمپ ارسال مایعات است؛ به صورت گاز و مایعات گازی توسط دو خط لوله ۳۶ و ۶ اینچ به پالایشگاه گاز پارسیان ارسال می شود.

لینک کوتاه : https://eghtesadkalan.ir/?p=72955

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.