تاریخ : سه شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 15 شوال 1445 Tuesday, 23 April , 2024
4

راهکار ایمیدرو برای کاهش ارزبری در زنجیره آلومینیوم/ دو گام برای کاهش ۶۰۰ میلیون دلار ارزبری واردات زنجیره آلومینیوم

  • کد خبر : 52704
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۲
راهکار ایمیدرو برای کاهش ارزبری در زنجیره آلومینیوم/ دو گام برای کاهش ۶۰۰ میلیون دلار ارزبری واردات زنجیره آلومینیوم
اقتصاد کلان : رئیس هیات عامل ایمیدرو خبر از تدوین برنامه ای برای کاهش ارزبری در زنجیره آلومینیوم داد.

به گفته امیر خرمی شاد، این برنامه ها سبب کاهش ۶۰۰ میلیون دلاری ارزبری در صنعت آلومینیوم می شود.به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، خرمی شاد با اشاره به ظرفیت تولید شمش آلومینیوم در کشور، گفت: هم اکنون ظرفیت تولید شمش آلومینیوم در کشور به حدود ۸۰۰ هزار تن در سال رسیده که به منظور تولید این مقدار آلومینیوم نیاز به ۱٫۶ میلیون تن پودر آلومینا داریم، در حالی که کل تولید آلومینای کشور ۲۴۰ هزار تن است و نیاز است برای تامین خوراک کارخانه های آلومینیوم، واردات انجام شود.

وی با بیان اینکه با فرض واردات ۱٫۴ میلیون تن آلومینا، سالانه ۷۰۰ میلیون دلار ارز نیاز است، گفت: در چنین شرایطی تولید کنندگان شمش آلومینیوم مجبور به تامین ارز مورد نیاز خود از محل صادرات این محصول هستند و این امر در برخی موارد، باعث بروز کسری عرضه شمش در بازار داخلی و رشد قیمت ها و کاهش رقابت پذیری در صنایع پایین دست می شود، از سویی محدود شدن صادرات نیز کشور را از درآمد ارزی محروم می کند.

خرمی شاد افزود: ضروری است به منظور رفع این مشکل میزان ارزبری صنعت تولید شمش آلومینیوم از طریق افزایش تولید آلومینای کشور -به عنوان پر مصرف ترین نهاده تولید این محصول استراتژیک- کاهش یابد.

دو برنامه کاهش ارزبری

رئیس هیات عامل ایمیدرو درباره راهکارهای ایمیدرو در این صنعت، اظهار داشت: ایمیدور در فاز نخست با تعریف یک واحد ۸۰۰ هزار تنی آلومینا می تواند سالانه حداقل ۳۰۰ میلیون دلار صرفه جویی از این طریق ایجاد کند.

وی ادامه داد: تعریف و عملیاتی شدن طرح کک اسفنجی نیز می تواند نیز به میزان نیاز این صنعت، کاهش ارزبری این زنجیره را به میزان ۳۰۰ میلیون دلار محقق کند.

خرمی شاد تاکید کرد: این دو پروژه نمونه ای از طرح هایی است که در سال جاری آغاز می شود و نمونه دیگر آن طرح تولید ورق الکتریکی موردنیاز ترانسفورماتورها است که به زودی تعیین تکلیف و آغاز خواهد شد.

وی همچنین یادآور شد: پروژه تولید آلومینا از نفلین سینیت نیز می تواند ۷۰ هزار تن آلومینا تولید کند.

لینک کوتاه : https://eghtesadkalan.ir/?p=52704

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.