به گزارش روابط عمومی سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی، نشست خبری آیین رونمایی نخستین حراج خرده فروشی اموال تملیکی با حضور سیدعبدالمجید اجتهادی مدیرعامل، مجتبی فراهانی رئیس هیات عالی نظارت و اعضای هیات مدیره سازمان جمعآوری و فروش سازمان اموال تملیکی در حضور خبرنگاران برگزار شد.
در این نشست اجتهادی گفت: در راستای مهار تورم، رشد تولید، تقویت عدالت اجتماعی، حمایت از اقشار آسیب پذیر جامعه و در جهت ایجاد ساختار لازم برای اجرای تبصره (۲) ماده (۲۳) آیین نامه معاملات سازمان و بند (۲) ماده (۵۶) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سامانه حراج خرده فروشی برخط با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت (مرکز توسعه تجارت الکترونیک) طراحی، پیاده سازی و اجرای آزمایشی آن عملیاتی شد.
مدیرعامل سازمان اموال تملیکی افزود: مزایا و دستاوردهای راهاندازی این سامانه شفافیت، ایجاد رقابت، حذف واسطهها و استفاده عموم افراد جامعه از حراجها است.
وی با تاکید بر اینکه این سازمان معطل موضوع تدوین و تصویب آئیننامه اجرایی قانون مبارزه با قاچاق نمانده است، افزود: از سال ١۴٠١ این قانون اصلاح شده است و در این اصلاحیه مقرر شد این سامانه راهاندازی شود، اما پیش از تدوین آئیننامه اقدام به راهاندازی سامانه کردهایم.
به گفته مدیرعامل سازمان اموال تملیکی، آئیننامههای اجرایی اصلاح قانون مبارزه با قاچاق طی روزهای آتی در جلسه کمیسیون لوایح دولت مطرح میشود.
این مقام مسئول سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی با تاکید بر اینکه راه اندازی سامانه از مطالبات وزیر امور اقتصادی و دارایی است، بیان داشت: تاکید سازمان به مسئولان سامانه تدارکات الکترونیکی دولت این بوده است که تمامی فرآیندهای شرکت در این سامانه بهصورت رایگان انجام پذیرد.
اجتهادی همچنین تاکید کرد: برای حل مشکلات احتمالی یک الی ۲ ماه این سامانه را با تاخیر رونمایی کردیم و در حراجهای سامانه حراج خردهفروشی برخط، تمام افراد جامعه میتوانند از این سامانه استفاده کنند.
به گفته وی، یکی از اهداف راهاندازی این سامانه تسهیل استفاده خانوارها از امکانات حراجها است و بازگشت سریع ودیعه به افراد غیربرنده پیشبینی شده است.
مدیرعامل سازمان اموال تملیکی افزود: ودیعه ثبتنامکنندگان حداکثر تا ۲۴ ساعت پس از مشخصشدن نتایج به حساب افراد غیربرنده واریز خواهد شد. در سالجاری حراجهای حضوری جز در موارد استثناء برگزار نخواهد شد.
رئیس هیات مدیره سازمان اموال تملیکی در پاسخ به سوالی مبنی بر رقابتی بودن حراج الکترونیک عنوان کرد: تمامی متقاضیان قیمت را در حراج مشاهده میکنند و آنقدر رقابت ادامه پیدا میکند که مقرون به صرفه برای مصرف باشد و دلالان از گردونه خارج شوند. به همین دلیل یکی از ویژگیهای سامانه حذف واسطه ها است.
وی در مورد ضمانت پس از خرید اموال تملیکی در حراج خرده فروشی اظهار کرد: در حال حاضر این کالاها شامل گارانتی نمیشود، این ظرفیت در آینده وجود دارد که با استفاده از شرکتهای بازرسی برای ضمانت نامه کالاها بهره بگیریم.
*رئیس هیات عالی نظارت: حراج خرده فروشی به شفافیت و فساد ستیزی کمک میکند
مجتبی فراهانی فرمهینی رئیس هیات عالی نظارت سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی با اشاره به اقدام سازنده سازمان برای ارتقای شفافیت و نظارت بر فروش کالاها، اظهارداشت: حراج خرده فروشی برخط به مسئله شفافیت زایی و فساد ستیزی که مطالبه دولت سیزدهم و مسئولان است، می افزاید.
وی تاکید کرد: از مسئولان سازمان به ویژه معاونت مربوطه که زحمت زیاد و طاقت فرسایی داشتند، تشکر ویژه دارم. چرا که با امکانات و بودجه محدود در این راستا گام برداشتند. رونمایی حراج خرده فروشی برخط به شفاف سازی حوزه اجرا کمک میکند و امیدواریم در تمام عرصههای شاهد پیشرفت سامانههای برخط باشیم.
*معاون سازمان اموال تملیکی: عرضه ۱۰ قلم انواع لوازم خانگی
سعید غلامی باغی معاون فروش و بهرهبرداری اموال منقول سازمان اموال تملیکی در این نشست اظهارداشت: تعداد کالاها عرضه شده در این حراج شامل ١٠ قلم انواع لوازم خانگی است.
وی افزود: در گام نخست ضمانتنامه برای کالاها نداریم، اما در زمان تحویل به شرط سالم بودن کالاها را تحویل می دهیم. از مدلهای عرضه شده ذخیره وجود دارد که اگر کالایی ایراد داشت جایگزین شود. در صورتی که کالا را سالم تحویل گرفت و از اداره خارج شد و مشکلی به وجود آمد برعهده خریدار است.
معاون بهره برداری و فروش اموال منقول سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی ادامه داد: کالاهای موجود برای ٢ سال اخیر است و حراج خرده فروشی کالاها در این سامانه تا سقف ٢٠٠ میلیون تومان خواهد بود.
وی با بیان اینکه حراج برخط کالاها گامی بلند در گذر سازمان و عبور از روش های سنتی است، گفت: همت دولت در حراج الکترونیکی، رفع نیازهای مردم و ارتباط مستقیم دولت با مردم با حذف واسطهها است.
غلامی عنوان کرد: اراده سازمان اموال تملیکی در برگزاری حراج های برخط است که در گذشته به کندی کار می شد و همکاری سازمان با سامانه الکترونیک دولت در فضایی شفاف است.
وی با بیان اینکه این سامانه فضای رقابتی را فراهم می کند، گفت: در صورت گسترده بودن کالاها باعث رسیدن کالاها به قیمت واقعی بازار می شود، این در حالی است که تعداد کالاهای اموال تملیکی زیاد نیست.
وی گفت: شرکت کنندگان میتوانند چندین کالا را به صورت همزمان خرید کنند و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد، ضمن اینکه قیمت کالاهایی که در سامانه ارائه شده پایینتر از قیمت بازار است و در راستای حمایت از خریداران واقعی و نیاز خانوارها است.
عضو هیات مدیره سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی خاطرنشان کرد: امکان خرید خرده فروشی اموال تملیکی برای متقاضیان در این سامانه فراهم شده و از طریق سامانه ستاد الکترونیک دولت setad.ir، پنجره ملی خدمات دولت هوشمند iran.gov.ir و تارنمای سازمان اموال تملیکی tamliki.ir اقدام کنند.
- مدیر سامانه ستاد تدارکات دولت: ارتقای تامین امنیت و پشتیبانی از سامانه در روزهای پر تقاضا
در این نشست آرش عسگری مدیر سامانه ستاد تدارکات الکترونیک دولت نیز در رابطه با پشتیبانی، امنیت شبکه و سامانه در روزهای پر تقاضای برگزاری حراج خرده فروشی اموال تملیکی و همچنین پاسخ به سوالات و ابهامات متقاضیان، به خبرنگاران توضیحاتی ارائه کرد.
وی گفت: شماره تماس ۱۴۵۶ پاسخگوی سوالات افراد در رابطه با حراج خرده فروشی است اما تقاضا دارم ابتدا راهنمای شرکت در حراج مطالعه و سپس در مواجه با بروز مشکل تماس حاصل نمایند.